Ovnbagt laks med frisk pasta og svampe/flødesauce image

Ovnbagt laks med frisk pasta og svampe/flødesauce

Dejlig ovnbagt laks med masser af hvidløg, frisk pasta og en cremet champignon/flødesauce.

Ingredienser

Laks

600 g fersk laks

2 fed hvidløg

citronskal fra ½ citron

salt og peber

Svampesauce

250 g champignon

5 dl fløde

3 fed hvidløg

1 frisk chili

1 tsk Herbamare bouillon

citronskal fra ½ citron

citronsaft fra ¼ citron

olie

peber

Pasta

500 g frisk pasta

Fremgangsmåde

Laks

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær laksefileten i 4 ensartede stykker og læg dem på bagepapir i en bradepande.

Skær hvidløgene i tynde skiver.

Drys laksen med fint salt og friskkværnet peber samt hvidløg og revet citronskal.

Bag laksen ved 200 grader 20-25 minutter.

Svampesauce

Skær hvidløgene i tynde skiver. Fjern kerner og ribbe fra chilierne og hak dem fint.

Rens og skær champignonerne i skiver.

Varm lidt olie i en gryde og sauter hvidløg og chili let. Hvidløgene må ikke blive brune.

Tilsæt champignon og sauter dem til de begynder at blive bløde.

Tilsæt fløde, bouillon og citronskal og lad det koge op.

Smag til med citronsaft og friskkværnet peber.

Pasta

Kog pastaen efter pakkens anvisninger i letsaltet vand.