Selleribøf image

Selleribøf

Jeg synes selv at denne opskrift på selleribøf er super god. Du får ca. 12 lækre selleribøffer, som lette at lave. Man skal blot have lidt tålmodighed med hensyn til at rive selleriet… eller have en god maskine, som kan klare opgaven.

Mange stejler, når de hører ordet ’selleri’… og specielt hvis de hører det i kombination med ordet ‘bøf’: Selleribøf. Men (næsten) lige så mange bliver positivt overraskede, når de endelig tager sig sammen til at smage en lækker selleribøf som den vi beskriver i denne opskrift. Faktisk smager den meget lidt af selleri, da osten lægger en dæmper på den særprægede smag.

I denne opskrift bruger jeg tørret basilikum, men hvis du synes at selleribøffen kommer til at smage lidt for sødt, kan du eventuelt undlade det.. og måske tilsætte lidt tørret paprika og ekstra friskkværnet sort peber.

Jeg kan stærkt anbefale den i burgerboller med salat og ærtemos. Eller sammen med krydrede ovnbagte kartofler og en lækker salat.

Ingredienser

600 g revet knoldselleri

200 g revet ost

2 hakkede løg

2 fed hakkede hvidløg

godt med salt og peber

1 spsk. tørret basilikum

3 hele æg

200 g rasp

smør til stegning

Fremgangsmåde

Bland revet selleri, ost, hakkede løg og hvidløg, salt, peber og basilikum.

Tilsæt æggene og rasp og rør det hele godt sammen.

Lad massen stå nogle minutter, så raspen opsuger væske fra æg og grøntsager.

Form 10-12 bøf og steg dem gyldne i smør på en pande. De skal have 5-10 min. på hver side.