Tiramisu image

Tiramisu

Denne Tiramisu er helt fantastisk. Den indeholder mere sukker end de flestes andre opskrifter på Tiramisu, men jeg synes at det gør den ekstra lækker. Bruger man for lidt sukker, kan Tiramisuen komme til at smage for meget af ost, da den indeholder en stor del Mascarpone.

Tiramisu er en klassiker inden for italiensk dessert og smager vildt godt. Men pas på – det er en kaloriebombe!

Jeg har fået opskriften i den italienske specialbutik Made in Italy, som tidligere lå i hjertet af Horsens.

Ingredienser

2 dl stærk kaffe

4 pasteuriserede æggeblommer

100 g vanillesukker

150 g flormelis

2 spsk. marsala

500 g mascarpone

2 pasteuriserede æggehvider

1 pakke laydyfingers (ca 24 stk)

cacao

Fremgangsmåde

Lav en stærk espresso-kaffe og lad den køle af

Bland æggeblommer, vanillesukker, flormelis og marsala og pisk det til en luftig æggesnaps.

Rør mascarponen grundgt i æggsnapsen.

Pisk æggehviderne til skum. Det er meget vigtigt at skål og piskeris er rene, ellers kan æggehviderne ikke blive stive. Put eventuelt en knivspids salt i æggehviderne for at gøre dem stive.

Vend forsigtigt æggehviderne i æggesnapsen, så det bliver til en luftig creme. Hvis du rører for kraftigt klasker det sammen.

Læg et lag ladyfingers i en aflang form og dryp 1 spsk. kaffe over hver lady finger.

Læg et lag creme over, derefter endnu et lag ladyfingers med kaffe og til sidst et lag creme.

Sæt formen i køleskabet i mindst 8 timer. Tiramisuen bliver bedst, hvis den får lov at stå 1-2 døgn.

Inden servering drysse med cacao.